Snad stokrát jsem někomu opisovala recept na koláčky „bez kynutí“ Nebe v hubě, které chutnají naprosto každému. Tak ať je recept jednou pro vždy uložený všem:
Těsto:
250 g hladké mouky, 250 polohrubé, 2 žloutky, 1 dcl oleje, 100 g majonézy, lžíce cukru, půl lžičky soli, kůra z půlky citronu.
kvásek: 250 ml teplého mléka + 2 kostky droždí rozdrobit a rozpustit + lžička cukru… nechat vzejít na dvojnásobek a přilít k mouce. Vypracovat těsto, já míchám v robotu a pozor!!! – NENECHÁVAT kynout. Rovnou s těstem pracovat.
Náplň – tvarohová: 3 kostky polotučného tvarohu (ne vaničky!) – v případě, že přidáváte rozinky, stačí 2 kostky, 1 vejce, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, vanilkový cukr, citronová kůra z druhé poloviny citronu, špetka soli (Kdo má rád rozinky, namočí aspoň na hodinu 100 g do rumu, pak ocedí a vmíchá do tvarohu.)
Drobenka: 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 70 g másla, špetka soli, špetka skořice… a na chvíli do lednice
Vyklopit těsto na pomoučenou plochu, rozdělit na 32 dílků, každý rozválet malým válečkem. Všechen tvaroh rozdělit na rozválené kousky, zamotat kuličky, spojem dolů dát na plech. Celým vajíčkem udělat do kuličky dolík. Potřít žloutkem rozmíchaným napůl s mlékem nebo rumem, do dolíčku dát lžičkou drobenku. Péct na 170° asi 20 minut, do barvy víc světle zlatavé, nenechat moc tmavé. Opatrně vyndat z trouby a pocukrovat.
Dobrou chuť!